Recipes
Leave a Comment

Broccolini

Am descoperit cu bucurie în supermarket acest sortiment de broccoli și am cumpărat din start două pachețele! Se gătește mai repede decât cel obișnuit și se potrivește în salate calde sau pe post de garnitură.

Broccolini

  • Servings: 2–4 porții
  • Difficulty: ușor

.
.
.
Broccolini nu este un sortiment de broccoli mai mic, ci a fost creat în 1993 ca hibrid între broccoli clasic și cel chinezesc (Alboglabra sau Gai Ian). Cu tulpinițe comestibile mult mai lungi și buchețele mai puțin bogate, broccolini este noua mea legumă preferată! Se gătește mai repede decât cel obișnuit, se potrivește în salate calde sau pe post de garnitură și are un gust mai dulceag decât fratele său mai mare.

English

Autor: Luana • bemelu.com
Clasificare: garnitură, salată

Ingrediente

♡ 2 pachețele broccolini a câte 200 g fiecare

♡ 1 ceapă hașmă/șalotă

♡ 1 lingură ulei de cocos topit

vegeta fără aditivi artificiali Reform Vito mix legume

♡ sare și piper

♡ susan alb

Preparare

  1. Tai aprox. 1 cm de la baza fiecărei codițe, pentru că nu știu cu ce ustensile au fost tăiate pentru comerț. (De obicei tai și arunc acea bază și de la sparanghel, din motive de igienă.) După ce termin toate tulpinițele, le spăl bine, bine.
  2. Într-o tavă (pentru această rețetă, am folosit una din sticlă) pun 1 lingură ulei de cocos solid și introduc tava la cuptor pentru aprox. 5 minute, pentru a topi uleiul.
  3. După ce uleiul s-a topit, scot tava și aranjez broccolini în uleiul topit, după care cu o lingură ridic ulei topit și acopăr toate tulpinițele, turnând peste ele rând pe rând. Presar vegeta, sare și piper, adaug ceapa tăiată mărunțel și acopăr cu folie de aluminiu.
  4. Dau la cuptor pentru 20-30 minute, la aprox. 185°C.
  5. Când este gata, presar susan pe deasupra și îl servesc ca atare pe post de garnitură sau îl pot folosi în compoziția unei salate.

Idei utile

:: Notițe, idei, sugestii ::

*Cuptorul meu este vechi, nimic modern la el, însă gătește demențial! Nu pot regla temperaturi, ca să vă pot spune cu exactitate pe ce treaptă să îl setați pe al vostru. Gătesc liber – după auz, miros și simț: ascult gazul, adulmec aromele care inundă bucătăria și simt când mâncarea este gătită.

Poftă bună! 🍴

Referință: https://thekitchn.com/whats-the-difference-between-broccoli-broccolini-broccoli-rabe-and-chinese-broccoli-227025

This entry was posted in: Recipes

by

Hello love! I am Lu, a child of God and Mama Earth. I have the characteristics of an Old Soul, INFJ Introvert, Empath and HSP. I was guided to write this blog and share my story with you. I don't always see its purpose, but He does, and I trust Him. So I learn to listen and follow His lead. 💫

Join the Conversation💫

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.